Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht trekt portemonnee voor culturele initiatieven

Geplaatst opdinsdag 7 juni 2016 - 6:41

Maastricht trekt een half miljoen euro uit voor nieuwe culturele initiatieven.

Iedereen kan een idee aandragen en eventueel aanspraak maken op de subsidieregeling.

Impuls
De regeling moet zorgen voor verrassende, nieuwe projecten die kunst en cultuur zichtbaarder maken in de stad, nieuwe verbindingen leggen en het cultuurlandschap verrijken. Volgens wethouder Mieke Damsma is de regeling met name bedoeld als 'impuls om de innovatie van kunst en cultuur in Maastricht in gang te zetten'.

Vernieuwend
Er zijn geen voorwaarden gesteld aan de aard van de initiatieven. De gemeente hoopt vooral verrast te worden. Om aanspraak te maken op de eenmalige bijdragen moeten de voorstellen echter wel vernieuwend zijn, een directe impact genereren op publiek en samenleving, en een verbinding leggen tussen Maastricht en de Euregio. Om nieuwe verbindingen te stimuleren is een laatste voorwaarde dat er sprake is van samenwerking tussen twee partijen.

'Cultuurmakelaar'
Vanaf 1 juli zijn voorstellen welkom voor de eerste subsidiepot van 250.000 euro. Volgend jaar wordt de tweede tranche ter beschikking gesteld. Een onafhankelijke commissie gaat de idee├źn toetsen. Later deze maand installeert Maastricht een cultuurmakelaar. Die gaat onder meer helpen bij het opzetten van de initiatieven en een grondige scan maken van het cultuuraanbod in Maastricht, de mensen die daar in werken en de trends.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen