Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht in top vijf van boekingen via Airbnb

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 6:25

Maastricht staat in Nederland op de vijfde plek als het gaat om boekingen via Airbnb.

Dat blijkt uit de boekingen via het verhuurplatform.

Groningen bovenaan
Airbnb heeft gekeken naar de boekingsgegevens van 21 juni tot 23 september. In Nederland kiezen de meeste boekers voor Groningen en Den Haag. Amsterdam komt op de derde plaats, gevolgd door Rotterdam en Maastricht.

Nederlands gebruik
Deze zomer maakt een recordaantal van 1,3 miljoen Nederlanders gebruik van het boekingsbedrijf. Vorig jaar waren dat ongeveer 1 miljoen landgenoten. De stijging komt volgens Airbnb vooral doordat er veel nieuwe gebruikers zijn. Een op de vier boekingen wordt gedaan door een nieuwe Airbnb-klant.

Frankrijk populairst
Tot nu toe hebben Nederlandse boekers deze zomer al 110 miljoen euro uitgegeven aan Airbnb-verhuurders over de hele wereld. Het populairste land is Frankrijk, gevolgd door Nederland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland. Als snelste stijgers noemt Airbnb de Franse stad Reims, het Deense Odense en de Filipijnse hoofdstad Manilla.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen