Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht in top beste jonge universiteiten

Geplaatst opwoensdag 24 september 2014 - 0:00

De Universiteit Maastricht is volgens het internationale researchbureau Quacquarelli Symonds de op vijf na beste jonge universiteit ter wereld.

Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van achthonderd universiteiten jonger dan vijftig jaar, die het bureau woensdag publiceert.

Enige Nederlandse universiteit
Maastricht eindigt in de lijst op de zesde plaats en is daarmee de enige Nederlandse universiteit in de top tien. Wanneer de leeftijden van de universiteiten niet in ogenschouw worden genomen, eindigt Maastricht wereldwijd op plaats 118. Amsterdam is dan de hoogst scorende in Nederland en staat op plaats vijftig.

Maastricht blinkt als jonge universiteit uit in onderzoekskwaliteit, reputatie en met name het internationale karakter. Er is speciale lof voor de voorzieningen en mogelijkheden van internationale studenten.

Bijna 47 procent van de studenten is afkomstig uit het buitenland.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Autochtonen op 'zwarte' basisscholen slagen minder vaak
Tijdelijke studieplekken in Tapijnkazerne Maastricht
Nieuwe masterstudies in Maastricht en Geleen
Eredoctoraten uitgereikt aan Timmermans en Wales
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen