Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht toneel voor conferentie over toekomst Europa

Geplaatst opdinsdag 19 september 2017 - 11:45

De liberale ALDE-fractie in het Europese Parlement houdt op 7 oktober een conferentie in het gouvernement in Maastricht.

Centraal daarin staat de toekomst van Europa.

Verdrag van Maastricht
ALDE heeft voor Maastricht en het gouvernement gekozen omdat daar 25 jaar geleden het Verdrag van Maastricht werd getekend.
Die legde de basis voor de euro.

Brexit
Op de conferentie wordt onder meer het woord gevoerd door voorzitter Hans van Baalen van de ALDE-partij, het Belgisch-Limburgse Europarlementslid Hilde
Vautmans en voormalig Engels Europarlementslid Andrew Duff. Hij houdt een toespraak over de Brexit. Gouverneur Theo Bovens spreekt een welkomstwoord.

D66
Dat de conferentie in Maastricht wordt gehouden, is mede te danken aan fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement. "Toen ik hoorde dat ALDE deze conferentie over de toekomst van Europa ging organiseren, heb ik direct contact gezocht met de coördinatoren", aldus Vaessen. "Want die kan eigenlijk alleen maar in het gouvernement worden gehouden, de plek van het Verdrag van Maastricht", zo zegt Vaessen.

Van de ALDE-fractie maken zowel de VVD als D66 deel uit.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen