Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht toneel voor conferentie over toekomst Europa

Geplaatst opdinsdag 19 september 2017 - 11:45

De liberale ALDE-fractie in het Europese Parlement houdt op 7 oktober een conferentie in het gouvernement in Maastricht.

Centraal daarin staat de toekomst van Europa.

Verdrag van Maastricht
ALDE heeft voor Maastricht en het gouvernement gekozen omdat daar 25 jaar geleden het Verdrag van Maastricht werd getekend.
Die legde de basis voor de euro.

Brexit
Op de conferentie wordt onder meer het woord gevoerd door voorzitter Hans van Baalen van de ALDE-partij, het Belgisch-Limburgse Europarlementslid Hilde
Vautmans en voormalig Engels Europarlementslid Andrew Duff. Hij houdt een toespraak over de Brexit. Gouverneur Theo Bovens spreekt een welkomstwoord.

D66
Dat de conferentie in Maastricht wordt gehouden, is mede te danken aan fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement. "Toen ik hoorde dat ALDE deze conferentie over de toekomst van Europa ging organiseren, heb ik direct contact gezocht met de coördinatoren", aldus Vaessen. "Want die kan eigenlijk alleen maar in het gouvernement worden gehouden, de plek van het Verdrag van Maastricht", zo zegt Vaessen.

Van de ALDE-fractie maken zowel de VVD als D66 deel uit.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen