Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Maastricht te solistisch bij binnenhalen grote evenementen’

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 12:59

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Maastricht vindt het college van burgemeester en wethouders te solistisch optreden bij pogingen om grootschalige evenementen naar de stad te halen.

"We worden als gemeenteraad vaak pas achteraf geïnformeerd", zegt PvdA-raadslid Maren Slangen kritisch.

2020
Zij somt het Eurovisie Songfestival, The Passion en Koningsdag op. "Drie grote activiteiten waar Maastricht voor het jaar 2020 in de race was of is en waar we als gemeenteraad vooral via de media iets over vernemen", licht Slangen toe.

Lees ook: Maastricht in de race voor The Passion 2020

Koningsdag
Maandag werd bekend dat het vorstenhuis Koningsdag volgend jaar in de Limburgse provinciehoofdstad viert. In augustus bleek dat Maastricht de strijd om het Europese liedjesfestijn verloor van Rotterdam. Waar het Messiasspektakel van de EO en KRO-NCRV volgend jaar naartoe gaat wordt volgens een omroepwoordvoerder in oktober duidelijk.

Lees ook: 'Koningsdag is de hoofdprijs voor Maastricht'

Niet meegenomen
Raadslid Slangen neemt het college kwalijk dat die de gemeenteraad niet meeneemt in haar overwegingen om zich aan te melden voor grote (inter)nationale evenementen. "Waar zijn die keuzes op gebaseerd? Er ligt geen door de raad vastgestelde visie aan ten grondslag."

Duidelijkheid
Om meer duidelijkheid te krijgen van burgemeester en wethouders heeft de PvdA-fractie vragen gesteld aan het Maastrichtse stadsbestuur. "We horen hier als raad op te kunnen sturen. Als we hadden geweten dat Maastricht wilde inzetten op drie grote evenementen in 2020, hadden we bijvoorbeeld kunnen aangeven dat twee wel genoeg is."

Stadsvisie
Slangen geeft aan dat de raad al anderhalf jaar wacht op een stadsvisie. "Daarin horen de kaders te staan waar we ons als Maastricht voor inzetten op het gebied van evenementen. Als raad plakken we daar een budget op en met dat totaalpakket kan het college aan de slag met pogingen om bepaalde evenementen naar de stad te halen. Dat is hoe het werkt."

Maren Slangen PvdA Maastricht (24 sep 2019)
PvdA-raadslid Maren Slangen
Foto: L1

Wethouder John Aarts (Evenementen) was nog niet in de gelegenheid om te reageren op de kritiek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen