Maastricht heeft zijn eigen whisky. Bijzonder is dat de sterke drank wordt gestookt van spelt.
Normaal wordt er zomergerst voor gebruikt.
Eys
Het graan wordt verbouwd op het land van biologische akkerbouwer Raymond Niesten in Maastricht. Ondernemer Remco Bom destilleert er in Eys whisky van. Hij kreeg het idee om whisky te gaan maken toen hij werkte voor Schotse whiskymerken.
Lekkerste
De nieuwe whisky wordt niet per fles, maar per vat verkocht. De drank wordt aanstaande vrijdag gepresenteerd op Maastrichts Lekkerste, een culinair evenement.
Opmars
Whisky is in Limburg bezig met een opmars. In Arcen wordt al een echte whisky gestookt, in Hulsberg blijft de drank niet lang genoeg rijpen om het ook die naam te geven dus heet de borrel daar wiskie.
In Eys wordt Maastrichtse wiskey gestookt. Nu vrijdag officiële presentatie tijdens Maastrichts lekkerste #L1 pic.twitter.com/lZOOfURKHw
— Robert Janssen (@RobertL1Janssen) May 3, 2016
Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!