Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht stinkt, politiek wil maatregelen

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:15

De Senioren Partij Maastricht (SPM) wil dat het college van Burgemeester en Wethouders van Maastricht snel maatregelen treft tegen de sterke rioollucht in de binnenstad.

Volgens de coalitiepartij klagen steeds meer inwoners, horecabazen en bezoekers van de stad over stankoverlast.

Sterke rioollucht
De penetrante rioollucht hangt volgens de partij vooral in de kleine straatjes van de binnenstad. SPM noemt met de Platielstraat, het Amorsplein en de bekende aanloopstraten het stadshart enkele voorbeelden.

Droogte
De partij weet dat de stanklucht zich vanwege de aanhoudende droogte ook buiten de riolen te ruiken is. Als gevolg van langdurige afwezigheid van regen komen stanksloten in de straatkolken droog te staan, met stankoverlast als gevolg, schrijven fractievoorzitter John Steijns en zijn collega-raadslid Halil Mermi in een brief aan burgemeester en wethouders. Volgens SPM helpt het ontbreken van tankafsluiters niet echt mee bij de problematiek.

Lastig
Steijns beseft dat het een lastig probleem is. "In de binnenstad is weinig ruimte in de ondergrond voor extra rioolbuizen en bovengronds is er weinig vrije ruimte", zegt hij. "Werkzaamheden brengen al snel veel overlast met zicht mee met als gevolg dat er weinig verandert in de afvoer van hemelwater vanuit de binnenstad."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen