Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht stinkt, politiek wil maatregelen

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:15

De Senioren Partij Maastricht (SPM) wil dat het college van Burgemeester en Wethouders van Maastricht snel maatregelen treft tegen de sterke rioollucht in de binnenstad.

Volgens de coalitiepartij klagen steeds meer inwoners, horecabazen en bezoekers van de stad over stankoverlast.

Sterke rioollucht
De penetrante rioollucht hangt volgens de partij vooral in de kleine straatjes van de binnenstad. SPM noemt met de Platielstraat, het Amorsplein en de bekende aanloopstraten het stadshart enkele voorbeelden.

Droogte
De partij weet dat de stanklucht zich vanwege de aanhoudende droogte ook buiten de riolen te ruiken is. Als gevolg van langdurige afwezigheid van regen komen stanksloten in de straatkolken droog te staan, met stankoverlast als gevolg, schrijven fractievoorzitter John Steijns en zijn collega-raadslid Halil Mermi in een brief aan burgemeester en wethouders. Volgens SPM helpt het ontbreken van tankafsluiters niet echt mee bij de problematiek.

Lastig
Steijns beseft dat het een lastig probleem is. "In de binnenstad is weinig ruimte in de ondergrond voor extra rioolbuizen en bovengronds is er weinig vrije ruimte", zegt hij. "Werkzaamheden brengen al snel veel overlast met zicht mee met als gevolg dat er weinig verandert in de afvoer van hemelwater vanuit de binnenstad."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen