Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht stinkt, politiek wil maatregelen

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 15:15

De Senioren Partij Maastricht (SPM) wil dat het college van Burgemeester en Wethouders van Maastricht snel maatregelen treft tegen de sterke rioollucht in de binnenstad.

Volgens de coalitiepartij klagen steeds meer inwoners, horecabazen en bezoekers van de stad over stankoverlast.

Sterke rioollucht
De penetrante rioollucht hangt volgens de partij vooral in de kleine straatjes van de binnenstad. SPM noemt met de Platielstraat, het Amorsplein en de bekende aanloopstraten het stadshart enkele voorbeelden.

Droogte
De partij weet dat de stanklucht zich vanwege de aanhoudende droogte ook buiten de riolen te ruiken is. Als gevolg van langdurige afwezigheid van regen komen stanksloten in de straatkolken droog te staan, met stankoverlast als gevolg, schrijven fractievoorzitter John Steijns en zijn collega-raadslid Halil Mermi in een brief aan burgemeester en wethouders. Volgens SPM helpt het ontbreken van tankafsluiters niet echt mee bij de problematiek.

Lastig
Steijns beseft dat het een lastig probleem is. "In de binnenstad is weinig ruimte in de ondergrond voor extra rioolbuizen en bovengronds is er weinig vrije ruimte", zegt hij. "Werkzaamheden brengen al snel veel overlast met zicht mee met als gevolg dat er weinig verandert in de afvoer van hemelwater vanuit de binnenstad."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV