Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht stimuleert carnavalsbier in plastic

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 6:00

Carnavalsbier in plastic komt in Maastricht steeds dichterbij. De gemeente heeft de horecaondernemers in de stad laten weten het gebruik van plastic op straat verder te willen stimuleren.

Ondernemers die toch glas willen gebruiken bij buiten- of raambuffetten moeten komende carnaval aan meer regels voldoen dan kasteleins die in plastic schenken.

Regels
Zo moeten ondernemers die glaswerk handhaven verplicht twee extra inzamelbakken, naast de twee gebruikelijke, neerzetten. Ook is de inzet van glasophalers verplicht en moet een kroegbaas de omgeving van zijn zaak binnen een straal van dertig meter glasvrij houden.

Waar in plastic wordt getapt zijn die restricties - en dus ook de bijbehorende kosten - niet van toepassing.

Glas of plastic
De gemeente gaat over tot de maatregelen na een nieuwe discussie over glas en plastic bij een horecaoverleg over carnaval begin november. Daarbij bleek dat de ondernemers op de grote pleinen Vrijthof, Markt en Onze Lieve Vrouweplein, met enkele uitzonderingen daargelaten, steeds meer voelen voor plastic. Niet alleen vanwege veiligheid, zo stelde een aantal kasteleins destijds, maar ook uit kostenoogpunt.

Lees donderdag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Carnaval in Maastricht voortaan zonder glazen
Ophef over bier in plastic tijdens carnaval in Maastricht
‘Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'
Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen