Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht stimuleert carnavalsbier in plastic

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 6:00

Carnavalsbier in plastic komt in Maastricht steeds dichterbij. De gemeente heeft de horecaondernemers in de stad laten weten het gebruik van plastic op straat verder te willen stimuleren.

Ondernemers die toch glas willen gebruiken bij buiten- of raambuffetten moeten komende carnaval aan meer regels voldoen dan kasteleins die in plastic schenken.

Regels
Zo moeten ondernemers die glaswerk handhaven verplicht twee extra inzamelbakken, naast de twee gebruikelijke, neerzetten. Ook is de inzet van glasophalers verplicht en moet een kroegbaas de omgeving van zijn zaak binnen een straal van dertig meter glasvrij houden.

Waar in plastic wordt getapt zijn die restricties - en dus ook de bijbehorende kosten - niet van toepassing.

Glas of plastic
De gemeente gaat over tot de maatregelen na een nieuwe discussie over glas en plastic bij een horecaoverleg over carnaval begin november. Daarbij bleek dat de ondernemers op de grote pleinen Vrijthof, Markt en Onze Lieve Vrouweplein, met enkele uitzonderingen daargelaten, steeds meer voelen voor plastic. Niet alleen vanwege veiligheid, zo stelde een aantal kasteleins destijds, maar ook uit kostenoogpunt.

Lees donderdag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Carnaval in Maastricht voortaan zonder glazen
Ophef over bier in plastic tijdens carnaval in Maastricht
‘Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'
Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen