Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht start uitleen scootmobielen

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 12:13

Scootmobiel lenen voor een dagdeel? In Maastricht kan het sinds woensdag.

In de zorgcentra Scharwyerveld en Daalhof zijn in totaal zeven scootmobielen neergezet die voor één of twee dagdelen kostenloos geleend kunnen worden.

Pasje
Het enige dat nodig is om gebruik te maken van de 'scootmobielpool' is een pasje van welzijnsorganisatie Welzorg. Die beoordeelt eenmalig de rijvaardigheid en geeft uitleg over scootmobielgebruik. Daarna is het voertuig snel en gratis te gebruiken.

Een indiciatie door de gemeente is bijvoorbeeld niet meer nodig. De gemeente Maastricht hoopt zo meer mensen mobiel te maken, tegen minder kosten.

Scootmobielpool
Wethouder Jack Gerats (welzijn, SP): "Als mensen via de gemeente een scootmobiel aanschaffen, staat die meer dan de helft van de tijd stil. Door een scootmobielpool in te richten willen we de drempel voor gebruik verlagen én uiteindelijk ook besparen op de kosten voor de gemeente."

Hele stad
De uitleen is gestart in Malberg en Daalhof, maar bedoeling is het idee snel uit te rollen over de hele stad. Maastricht hoopt op termijn te beschikken over een pool van 150 scootmobielen door de hele stad.

Het stadsbestuur kijkt daarvoor naar zorgcentra, maar ook naar ondernemers die ruimte willen vrijmaken om scootmobielen te stallen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vakbond stelt Mosae Zorggroep in Maastricht ultimatum
Zorgcentrum voor tweede dag op rij zonder water
MRSA-besmetting in zorgcentrum Hieronymus Weert
Old Bejaarden Oud Handen
Ouderenzorgers wisselen ideeën uit
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen