Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht start uitleen scootmobielen

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 12:13

Scootmobiel lenen voor een dagdeel? In Maastricht kan het sinds woensdag.

In de zorgcentra Scharwyerveld en Daalhof zijn in totaal zeven scootmobielen neergezet die voor één of twee dagdelen kostenloos geleend kunnen worden.

Pasje
Het enige dat nodig is om gebruik te maken van de 'scootmobielpool' is een pasje van welzijnsorganisatie Welzorg. Die beoordeelt eenmalig de rijvaardigheid en geeft uitleg over scootmobielgebruik. Daarna is het voertuig snel en gratis te gebruiken.

Een indiciatie door de gemeente is bijvoorbeeld niet meer nodig. De gemeente Maastricht hoopt zo meer mensen mobiel te maken, tegen minder kosten.

Scootmobielpool
Wethouder Jack Gerats (welzijn, SP): "Als mensen via de gemeente een scootmobiel aanschaffen, staat die meer dan de helft van de tijd stil. Door een scootmobielpool in te richten willen we de drempel voor gebruik verlagen én uiteindelijk ook besparen op de kosten voor de gemeente."

Hele stad
De uitleen is gestart in Malberg en Daalhof, maar bedoeling is het idee snel uit te rollen over de hele stad. Maastricht hoopt op termijn te beschikken over een pool van 150 scootmobielen door de hele stad.

Het stadsbestuur kijkt daarvoor naar zorgcentra, maar ook naar ondernemers die ruimte willen vrijmaken om scootmobielen te stallen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vakbond stelt Mosae Zorggroep in Maastricht ultimatum
MRSA-besmetting in zorgcentrum Hieronymus Weert
Zorgcentrum voor tweede dag op rij zonder water
Zorg Ouderen Dementie
Zorgcentrum Vroenhof in Kerkrade sluit deuren na besmetting
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen