Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht spreidt nachtopvang daklozen

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 11:27

De gemeente Maastricht gaat de nachtopvang voor verslaafde, psychiatrische en licht verstandelijk beperkte personen spreiden over drie locaties in de stad.

Nu zitten de cliƫnten nog in een pand aan de Statensingel, straks komen er ook plekken in het gebouw Francois de Veyestraat 4 en in het onderkomen van het Leger des Heils in de Kolonel Millerstraat.

Winter
Zo ontstaat volgens de gemeente de mogelijkheid om mensen met verschillende problemen uit elkaar te halen. Ook wordt verwacht dat er met de winter in aantocht meer mensen gebruik willen maken van de opvang.

'Druk verlichten'
"Het is ontzettend belangrijk dat we de druk op het Leger des Heils en Singel 9 verlichten in het belang van onze dakloze burgers", zegt wethouder Jack Gerats. "Zeker met de winter in aantocht is snelle actie geboden."

De mogelijkheid tot opvang op 3 locaties geldt tot en met 31 december 2015.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gratis opvang voor daklozen Zuid-Limburg vanwege vrieskou
Winterregeling daklozen van kracht in Zuid-Limburg
Extra bedden voor daklozen in Heerlen
Mogelijk spreiding daklozenopvang Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen