Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht-Oost krijgt eigen stadspark

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 15:12

Inwoners van Maastricht-Oost krijgen hun eigen stadspark. Het Koningsplein en het Oranjeplein worden aan elkaar verbonden en krijgen een stevige opknapbeurt.

Het park moet uiterlijk in 2019 klaar zijn. Daarnaast wordt de Gemeenteflat opgeknapt en verhuist de Albert Heijn aan de Scharnerweg.

Groene Loper
De aanpassingen zijn onderdeel van de Groene Loper, de plannen voor bovenop de A2-tunnel. De plannen zijn opmerkelijk, want het opknappen van het gebied begint al voordat de tunnel klaar is, in 2016. Met het totale project dat is opgepakt door de gemeente, Albert Heijn en Avenue2, is 20 miljoen euro gemoeid.

Albert Heijn verplaatst
Albert Heijn wil eind 2015/begin 2016 starten met nieuwbouw aan de Scharnerweg. Die komt een stukje verderop te liggen dan waar de winkel nu gevestigd is. Daardoor komt er meer ruimte voor parkeren, én voor de aanpalende Gemeenteflat, die wordt opgeknapt door tunnelbouwer Avenue2.

Evenementen
De Gemeenteflat moet in 2018/2019 klaar zijn, net als het nieuwe stadspark aan de overzijde van de flat. Hoe het nieuwe groengebied exact wordt ingevuld, moet nog worden uitgewerkt. Onder meer het daar houden van evenementen is een optie.

Flat op het Koningsplein
Zeker is in elk geval dat de winkels onder de flat op het Koningsplein opgewaardeerd worden.
Ook de toekomst van het Limburgs bevrijdingsmonument moet nog worden bekeken. Plan is om het monument naar een nieuw te maken middenberm tussen Konings- en Oranjeplein te verplaatsen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Protest tegen nieuwe Albert Heijn in Maastricht
Gewapende man overvalt Albert Heijn in Panningen
Albert Heijn Geleen vernietigt producten na defect koeling
Blauwalg Alg Vijver
Pas op: blauwalg in vijver van Maastrichts Stadspark
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen