Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht moet bestemmingsplan tramlijn aanpassen

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 10:39

De gemeenteraad van Maastricht moet een aantal gebreken herstellen in het bestemmingsplan voor de tramlijn Maastricht-Hasselt.

Dat heeft de Raad van State woensdagochtend beslist in een tussenuitspraak.

Trillingen
De gemeente moet duidelijkheid verschaffen over de te verwachten overlast door trillingen en laagfrequent geluid. Het beroep van onder meer de fietsersbond werd door de Raad van State afgewezen. De bond vreest dat de tramlijn gevaar oplevert voor de fietsers.

Binnen 16 weken moet de gemeenteraad een nieuw besluit nemen over het bestemmingsplan, waarna de Raad van State met een definitief oordeel komt.

Hoofdpijndossier
De 35 kilometer lange tramlijn is al langer een politiek hoofdpijndossier, onder andere vanwege de extra kosten. Die worden deels veroorzaakt door noodzakelijke aanpassingen aan de Wilhelminabrug in Maastricht omdat die in de huidige toestand de tram niet zou kunnen dragen.
Het Limburgs Parlement nam afgelopen vrijdag nog een motie van de VVD aan waarin de partijen, op de PVV na, zich uitspraken vóór de tramlijn.

Lees ook: Lanaken bevriest samenwerking Maastricht om tramrel

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geheim plan moet tramlijn Maastricht-Hasselt redden
Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
VVD twijfelt aan komst tramlijn Maastricht-Hasselt
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen