Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht: Mensen moeten wennen aan ratten op straat

Geplaatst opwoensdag 3 april 2019 - 18:09

Inwoners van Maastricht moeten wennen aan het feit dat ze de komende tijd meer ratten tegenkomen in de stad.

Dat zegt wethouder John Aarts (VVD) in zijn antwoord op vragen van de lokale PVV-fractie over afval bij milieuperrons.

Klemmen
In Maastricht worden ratten niet meer met gif bestreden, maar met klemmen gevangen en gedood. "Dat vraagt meer tijd en levert ook niet altijd meteen het juiste resultaat op", laat Aarts weten. "Daarom zullen wij samen eraan moeten wennen vaker ratten waar te nemen, omdat meer tijd nodig is om ze te bestrijden en terug te dringen."

Verzakkingen
De
PVV-fractie had vragen gesteld over de problemen bij de afvalstations in de stad. Ondergrondse rattengangen zorgen op enkele plekken in Maastricht voor verzakkingen. Onder meer in de wijk Nazareth kwamen dergelijke problemen aan het licht.

Riool
Ook op andere plekken in de stad wordt overlast van ratten ervaren. In de wijk De Heeg kwamen deze week meldingen binnen van de knaagdieren. De gemeente onderzoekt nog waar de beesten in dat geval vandaan komen. "We hebben het riool gecontroleerd en geen gaten gevonden", liet een woordvoerder weten. "We gaan nu de struiken snoeien om te kijken of ze daar in zitten."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen