Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht: Mensen moeten wennen aan ratten op straat

Geplaatst opwoensdag 3 april 2019 - 18:09

Inwoners van Maastricht moeten wennen aan het feit dat ze de komende tijd meer ratten tegenkomen in de stad.

Dat zegt wethouder John Aarts (VVD) in zijn antwoord op vragen van de lokale PVV-fractie over afval bij milieuperrons.

Klemmen
In Maastricht worden ratten niet meer met gif bestreden, maar met klemmen gevangen en gedood. "Dat vraagt meer tijd en levert ook niet altijd meteen het juiste resultaat op", laat Aarts weten. "Daarom zullen wij samen eraan moeten wennen vaker ratten waar te nemen, omdat meer tijd nodig is om ze te bestrijden en terug te dringen."

Verzakkingen
De
PVV-fractie had vragen gesteld over de problemen bij de afvalstations in de stad. Ondergrondse rattengangen zorgen op enkele plekken in Maastricht voor verzakkingen. Onder meer in de wijk Nazareth kwamen dergelijke problemen aan het licht.

Riool
Ook op andere plekken in de stad wordt overlast van ratten ervaren. In de wijk De Heeg kwamen deze week meldingen binnen van de knaagdieren. De gemeente onderzoekt nog waar de beesten in dat geval vandaan komen. "We hebben het riool gecontroleerd en geen gaten gevonden", liet een woordvoerder weten. "We gaan nu de struiken snoeien om te kijken of ze daar in zitten."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen