Servaasbrug Maastricht Servaas brug toerisme lonely planet (22 okt 2019)

Staten zetten rem op nieuwe aanpak promotie toerisme

Gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) is teruggefloten door het Limburgs Parlement bij de oprichting van een nieuwe stichting die heel Limburg toeristisch moet gaan promoten, met name in Duitsland en België.

Drukte binnenstad stad Maastricht (29 nov 2020)
Drukte Maastricht voorkomen: 'Doe gericht boodschappen'

Na de drukte van afgelopen weekend in Maastricht hoopt Leontien Mees, directeur van Maastricht Marketing, dat de inkopen voor 5 december al doordeweeks en in de ochtenden gedaan zijn.

Binnenstad Maastricht (23 sep 2020)
Wegblijvende Belgen strop voor Maastricht

De Maastrichtse binnenstad heeft in vergelijking met andere steden tijdens de coronacrisis vooral last gehad van de blokkade van de grens met België. Kooplustige Belgen bleven daardoor massaal weg.

Winkels winkel Maastricht
'Binnenstad Maastricht zwaar getroffen door coronacrisis'

De Maastrichtse binnenstad is een van de winkelgebieden in Nederland die het hardst zijn getroffen door de coronacrisis.

verplichte horecasluiting, leeg terras (stock)
Kwart miljard verlies Zuid-Limburgse toeristische sector

De Zuid-Limburgse toeristische sector lijdt door de coronacrisis elke dag een verlies van 5,4 miljoen euro. De sector verwacht een totaal schadebedrag van een kwart miljard euro.

Run op Songfestivalshirt Theo Bovens

Er is veel vraag naar het t-shirt dat gouverneur Theo Bovens een paar dagen geleden in Brussel droeg. Zóveel dat Maastricht Marketing honderden Songfestivalcampagne-shirts heeft bijbesteld.

Restauratie grottenreplica van de Nachtwacht weer van start

De honderd jaar oude replica van de Nachtwacht in de grotten in Maastricht wordt al sinds oktober vorig jaar gerestaureerd.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane