Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht maakt 'uitzondering' voor Koningsdag op Vrijthof

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 21:11

Niet alleen de organisatie van de11devande11de was te laat met het indienen van de aanvraag voor het evenement bij de gemeente Maastricht. Ook de organisatie achter Koningsdag was te laat.

Dat blijkt uit antwoorden van het stadsbestuur op schriftelijke vragen van de PVV. "Voor 2020 hadden zich twee evenementen te laat aangemeld, te weten de11devande11de en Koningsdag", schrijft wethouder John Aarts.

Uitzondering
Toch vinden er op Koningsdag wél activiteiten plaats op het Vrijthof. "Koningsdag was inderdaad ook te laat, maar dat de koning zijn verjaardag in Maastricht zou vieren werd pas eind september bekendgemaakt", legt een gemeentewoordvoerder uit. Op dat moment was de deadline voor de evenementenkalender (15 september) al verstreken. "Volgens de criteria voor het Vrijthof legt de11devande11de het hoe dan ook af tegen Koningsdag. Dus heeft het college Koningsdag wel geplaatst."

Het programma voor de festiviteiten op Koningsdag wordt later bekendgemaakt.

Lees ook: Aanvraag paar uur te laat: geen 11devan11de op Vrijthof

Vrijthof no-go
Het Vrijthof is een absolute no-go voor de11devande11de. Zelfs als de organisatie achter de aftrap van de vastelaovend op tijd was geweest met de aanvraag had het festijn niet op het plein plaatsgevonden, zo zei Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei eerder al tegen L1. Een nieuwe locatie in Maastricht is vooralsnog niet gevonden. De Sjeng Kraft Kompenei en de gemeente voeren daar nog gesprekken over.

Lees ook: Nog geen nieuwe locatie voor volgende editie 11devande11de

Vertrek uit de stad
Een mogelijk vertrek uit de provinciehoofdstad sluit de organisatie niet uit. Venlo en Sittard-Geleen hebben zich al gemeld bij de Sjeng Kraft Kompenei. Ook bij de gemeente Heerlen staat de deur op een kier voor een gesprek.

Lees ook: De 11devande11de is welkom in Heerlen

Video: De Weekendclub
Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen