Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht maakt 'uitzondering' voor Koningsdag op Vrijthof

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 21:11

Niet alleen de organisatie van de11devande11de was te laat met het indienen van de aanvraag voor het evenement bij de gemeente Maastricht. Ook de organisatie achter Koningsdag was te laat.

Dat blijkt uit antwoorden van het stadsbestuur op schriftelijke vragen van de PVV. "Voor 2020 hadden zich twee evenementen te laat aangemeld, te weten de11devande11de en Koningsdag", schrijft wethouder John Aarts.

Uitzondering
Toch vinden er op Koningsdag wél activiteiten plaats op het Vrijthof. "Koningsdag was inderdaad ook te laat, maar dat de koning zijn verjaardag in Maastricht zou vieren werd pas eind september bekendgemaakt", legt een gemeentewoordvoerder uit. Op dat moment was de deadline voor de evenementenkalender (15 september) al verstreken. "Volgens de criteria voor het Vrijthof legt de11devande11de het hoe dan ook af tegen Koningsdag. Dus heeft het college Koningsdag wel geplaatst."

Het programma voor de festiviteiten op Koningsdag wordt later bekendgemaakt.

Lees ook: Aanvraag paar uur te laat: geen 11devan11de op Vrijthof

Vrijthof no-go
Het Vrijthof is een absolute no-go voor de11devande11de. Zelfs als de organisatie achter de aftrap van de vastelaovend op tijd was geweest met de aanvraag had het festijn niet op het plein plaatsgevonden, zo zei Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei eerder al tegen L1. Een nieuwe locatie in Maastricht is vooralsnog niet gevonden. De Sjeng Kraft Kompenei en de gemeente voeren daar nog gesprekken over.

Lees ook: Nog geen nieuwe locatie voor volgende editie 11devande11de

Vertrek uit de stad
Een mogelijk vertrek uit de provinciehoofdstad sluit de organisatie niet uit. Venlo en Sittard-Geleen hebben zich al gemeld bij de Sjeng Kraft Kompenei. Ook bij de gemeente Heerlen staat de deur op een kier voor een gesprek.

Lees ook: De 11devande11de is welkom in Heerlen

Video: De Weekendclub
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen