Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht maakt eindelijk werk van vervallen Palace

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 7:13

Na vijftien jaar aanmodderen lijkt er komend jaar toch echt iets te gebeuren met de voormalige Palace-bioscoop in Maastricht.

Dat meldt het stadsbestuur aan de gemeenteraad.

Verloederd
Met initiatiefnemer Hooge Raedt Asset Management BV is er overeenstemming over een gewijzigd bouwprogramma en een stappenplan om de verloederde plek in Wyck aan te pakken.

Hotel en parkeergarage
In 2008 had architect Wiel Arets al een plan gemaakt, dat nu is aangepast. Er moet nu een hotel komen van 72 kamers in plaats van 97, en de 30 geplande woonappartementen moeten nu 42 hotelappartementen worden voor tijdelijke bewoning. Ook moet er een parkeergarage komen met 110 plaatsen, en zeven stadsvilla's waarvan één eventueel bij het hotel kan worden getrokken voor welness.

2017
In de overeenkomst is een stappenplan opgenomen met afspraken over onteigening, haalbaarheidsonderzoek hotel, overleg met welstandscommissie, aanpassing bestemmingsplan en vergunningen. Dat vergt ongeveer een jaar. De bouwstart is vermoedelijk in de loop van 2017 aan de orde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Foutrijders Maastricht automatisch beboet
Waar stal je je fiets het veiligst?
Inbraakbarometer: immens verschil tussen Banholt en Wyck
Streep door project Villa Vrijstaete Roermond
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen