Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht maakt begin met aanpak vestingwerken

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 22:21

De gemeente Maastricht is deze week begonnen met het opknappen van allerlei restanten van de voormalige vestingstad.

Het gaat om walmuren, bastions, lunetten en Poort Waerachtig.

Tien weken
In de Nieuwenhofstraat is gestart met herstelwerk aan de oude vestingmuur, waarvan delen zijn beschadigd door verwering en begroeiing. Complete mergelblokken zullen vervangen worden en voegwerk wordt gerepareerd. Verwachting is dat het werk zo’n tien weken zal vergen.

De vestingmuur aan het Lang Grachtje en het Klein Grachtje staan dit jaar ook nog op het programma, evenals herstel van een kanon in de Nieuwenhofstraat. In het stadspark zal schadelijke vegetatie als de duizendknoop aan de onderzijde van de stadsmuur worden weggehaald.

1229
In 2015 staat onderhoudswerk op de rol aan lunet Sint Pieter, bastion Wilhelmina, Hoge Fronten, Poort Waerachtig en lunet Drenthe. Het is een uitvloeisel van de Vestingvisie, waarin is vastgelegd dat Maastricht de waarde van vestingrestanten wil versterken via behoud, beleving en historische uitleg. De eerste sporen van vestingstad Maastricht dateren uit 1229.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vestingwerken Maastricht gedetailleerd in kaart
Vestingstad Valkenburg officieel geopend
Valkenburg in race voor award vestingstad
Torenspitsen op Geulpoort in Valkenburg
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen