Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht maakt begin met aanpak vestingwerken

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 22:21

De gemeente Maastricht is deze week begonnen met het opknappen van allerlei restanten van de voormalige vestingstad.

Het gaat om walmuren, bastions, lunetten en Poort Waerachtig.

Tien weken
In de Nieuwenhofstraat is gestart met herstelwerk aan de oude vestingmuur, waarvan delen zijn beschadigd door verwering en begroeiing. Complete mergelblokken zullen vervangen worden en voegwerk wordt gerepareerd. Verwachting is dat het werk zo’n tien weken zal vergen.

De vestingmuur aan het Lang Grachtje en het Klein Grachtje staan dit jaar ook nog op het programma, evenals herstel van een kanon in de Nieuwenhofstraat. In het stadspark zal schadelijke vegetatie als de duizendknoop aan de onderzijde van de stadsmuur worden weggehaald.

1229
In 2015 staat onderhoudswerk op de rol aan lunet Sint Pieter, bastion Wilhelmina, Hoge Fronten, Poort Waerachtig en lunet Drenthe. Het is een uitvloeisel van de Vestingvisie, waarin is vastgelegd dat Maastricht de waarde van vestingrestanten wil versterken via behoud, beleving en historische uitleg. De eerste sporen van vestingstad Maastricht dateren uit 1229.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vestingwerken Maastricht gedetailleerd in kaart
Video: Grottenreplica Nachtwacht onthuld na restauratie
Proefboringen in Maastrichtse stadsmuur
Vestingstad Valkenburg officieel geopend
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen