Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht krijgt tijdelijk regenboogzebrapad

Geplaatst opdinsdag 14 oktober 2014 - 18:00

In Maastricht komt een tijdelijk zebrapad in de kleuren van de regenboog. Een motie van GroenLinks met die strekking kreeg dinsdag tijdens de raadsvergadering een meerderheid.

De gekleurde oversteek moet de diversiteit van Maastricht aangeven en moet klaar zijn voor Roze Zaterdag, op 20 juni 2015.

Misverstanden
Wethouder John Aarts (VVD, mobiliteit) zei het voorstel te steunen maar wil daarnaast waken voor misverstanden. "Mijn eerste reactie was 'dit kan niet', maar al zoekend werd ik steeds enthousiaster. Alleen moeten we geen probleem krijgen met verkeersveiligheid, dus ik wil geen officieel zebrapad gaan vervangen. Er moeten geen misverstanden ontstaan."

Tweede stad
Maastricht wordt na Utrecht de tweede Nederlandse stad met een dergelijk zebrapad. GroenLinks- fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam: "Het Regenboogzebrapad is vooral een middel om stil te staan bij intolerantie jegens minderheden."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Jongens in Maastricht slachtoffer loverboys'
Regenboogvlag boven Limburgse gemeentehuizen
Openingsfeest Roze Stad Maastricht
Maastricht vanaf nu 'Roze Stad'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen