Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht krijgt ja/ja-sticker tegen papierverspilling

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 10:34

De gemeente Maastricht krijgt mogelijk ja/ja-stickers om papierverspilling tegen te gaan.

Dat laat wethouder Gert-Jan Krabbendam weten in antwoorden op schriftelijke vragen van D66.

Verspilling
Met een ja/ja-sticker wordt het postsysteem omgekeerd. Waar mensen nu met een sticker moeten aangeven dat ze reclamefolders en huis-aan-huis-bladen niet willen ontvangen, mogen bezorgers in Amsterdam alleen folders in de bus gooien als er een ja/ja-sticker op de bus plakt. Het idee erachter is dat papierverspilling wordt tegengegaan. D66 wilde het voorbeeld van de hoofdstad volgen en stelde vragen aan het stadsbestuur van Maastricht.

Lees ook: D66 wil papierverspilling voorkomen met ja/ja-sticker

Afval
Krabbendam laat weten dat het college gaat onderzoeken of Maastricht ook een ja/ja-sticker kan krijgen. Per wanneer kan hij nog niet zeggen. "Het voorkomen van huishoudelijk afval is immers het uitgangspunt in ons afvalbeleid en stimuleren we waar mogelijk", zegt de wethouder. Krabbendam zegt verder dat hij begin volgend jaar met een raadsvoorstel komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen