Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht krijgt ja/ja-sticker tegen papierverspilling

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 10:34

De gemeente Maastricht krijgt mogelijk ja/ja-stickers om papierverspilling tegen te gaan.

Dat laat wethouder Gert-Jan Krabbendam weten in antwoorden op schriftelijke vragen van D66.

Verspilling
Met een ja/ja-sticker wordt het postsysteem omgekeerd. Waar mensen nu met een sticker moeten aangeven dat ze reclamefolders en huis-aan-huis-bladen niet willen ontvangen, mogen bezorgers in Amsterdam alleen folders in de bus gooien als er een ja/ja-sticker op de bus plakt. Het idee erachter is dat papierverspilling wordt tegengegaan. D66 wilde het voorbeeld van de hoofdstad volgen en stelde vragen aan het stadsbestuur van Maastricht.

Lees ook: D66 wil papierverspilling voorkomen met ja/ja-sticker

Afval
Krabbendam laat weten dat het college gaat onderzoeken of Maastricht ook een ja/ja-sticker kan krijgen. Per wanneer kan hij nog niet zeggen. "Het voorkomen van huishoudelijk afval is immers het uitgangspunt in ons afvalbeleid en stimuleren we waar mogelijk", zegt de wethouder. Krabbendam zegt verder dat hij begin volgend jaar met een raadsvoorstel komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen