Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht krijgt eerste Spartan Race

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 13:54

Maastricht houdt op zaterdag 30 juni voor het eerst de Spartan Race. Dat is een obstaclerun waarbij hardlopen gecombineerd wordt met veel technische obstakels.

De route voert van de Kesselskade via het stadspark en de Tapijnkazerne naar de Sint-Pietersberg en terug.

Parcours
Deelnemers kunnen kiezen uit de discipline 'sprint’, een run van ruim vijf kilometer en tenminste twintig obstakels, en ‘super’. Deze laatste afstand is een parcours van minimaal 13 kilometer en bevat meer dan 25 obstakels. Voor de jonge deelnemers is er een Spartan Kids race.

In 2017 vond al eens een Spartan Race plaats in Nederland. Na een succesvolle première in Amsterdam – IJmuiden aan Zee wordt de Spartan Race kalender nu dus uitgebreid met een editie in Maastricht.

Uitdagend
Volgens racedirecteur Jeroen Reesen krijgt Maastricht een uitdagend parcours. "De run combineert diverse historische locaties met de prachtige Limburgse natuur. Dit is de eerste Spartan Race in Europa waarbij zowel stad én natuur zo nadrukkelijk samenkomen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen