Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht krijgt 6.080 mondkapjes van Chinese zusterstad

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 12:47

De gemeente Maastricht heeft 6.080 mondkapjes van de Chinese zusterstad Chengdu gekregen. De gemeente doneert de mondmaskers op haar beurt aan zorginstellingen de Beyart en Sevagram.

De twee zorginstellingen kunnen de mondkapjes deze coronacrisis goed gebruiken.

Gulle gift
Wethouder Vivianne Heijnen heeft de lading Chinese mondkapjes woensdagochtend in ontvangst genomen. "Het blijft bijzonder om van een stad aan de andere kant van de wereld een dergelijke donatie te ontvangen", zegt ze in een persbericht. "Het toont aan dat de goede relatie tussen onze beide steden er een voor de toekomst is. We respecteren elkaar en weten dat we op velerlei vlak van elkaar kunnen leren."

Chinese hulp
De banden met de Chinese stad zijn aangehaald via een werknemer met Chinese roots in het zogeheten China Center van de Health Campus in Maastricht. Dankzij deze bemiddeling werd het tekort aan beschermingsmiddelen tijdens de eerste piek van het coronavirus aangepakt. Zo werden er in maart al eens 7.000 mondkapjes vanuit Chengdu in Maastricht geleverd. In juni doneerde de Chinese stad nogmaals 11.700 mondkapjes.

Lees ook: 7000 mondkapjes uit China voor twee Limburgse ziekenhuizen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen