Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht komt winkeliers tegemoet: Tweede Kerstdag open

Geplaatst opzaterdag 17 oktober 2020 - 8:37

De gemeente Maastricht staat 'bij hoge uitzondering' toe dat de winkels op Tweede Kerstdag enkele uren open mogen zijn.

Dat liet wethouder Vivianne Heijnen vrijdag weten aan de gemeenteraad.

Uitzonderlijke omstandigheden
Door de winkels een extra verkoopdag te geven, wil het gemeentebestuur de winkeliers een beetje tegemoet komen. De detailhandel in Maastricht had daarvoor een verzoek ingediend, omdat ze door de coronacrisis flink wat inkomen zijn misgelopen. "Gelet op de zeer uitzonderlijke omstandigheden ten gevolge van corona heeft het college gemeend in het belang van de economie en werkgelegenheid dit verzoek eenmalig te honoreren", schrijft Heijnen in een brief aan de raad.

Tussen 12:00 en 18:00
De winkels mogen daardoor op Tweede Kerstdag tussen 12.00 uur en 18.00 uur gewoon de deuren openen. Volgens Heijnen heeft dat nog een extra voordeel, omdat door de extra winkeldag het winkelpubliek ook meer verspreid kan worden over meerdere dagen. Ook de supermarkten hadden bij de gemeente aangegeven dat een extra dag voor een betere verspreiding van bezoekers zou zorgen.

Géén precedent
Heijnen benadrukt dat het om een eenmalige goedkeuring gaat en dat winkeliers in 'normale' jaren niet aan hoeven te kloppen voor een openstelling op Tweede Kerstdag. "We scheppen hiermee nadrukkelijk geen precedent voor toekomstige jaren." Eventuele nieuwe landelijke maatregelen kunnen de extra winkeldag overigens nog dwarsbomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen