Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht kan zich vanaf juni aanmelden voor Songfestival

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 10:38

Maastricht stelt zijn kandidatuur als gastlocatie van het Eurovisie Songfestival 2020 niet onder stoelen of banken, maar moet officieel nog wachten tot juni.

"We hopen in juni echt van start te gaan met het officiële aanmeldingstraject", zegt een woordvoerder van de NPO. Nederlandse steden kunnen zich wel al als gastheer opwerpen voor het Europees liedjesfestijn. "Het is fijn als we dat al weten."

Bidbook
Eerst gaan de NPO, AVROTROS en NOS zich buigen over het bidbook. Daarin komt te staan aan welke voorwaarden de stad moet voldoen om het Songfestival überhaupt te kunnen verwelkomen. Naast een locatie voor de show, die zo'n zes weken beschikbaar moet zijn voor de organisatie, zijn er ook een behoorlijk aantal hotelbedden nodig. Verder is er een locatie nodig voor het perscentrum en moet de infrastructuur in orde zijn, met onder andere een vliegveld in de buurt. De Europese Radio-unie (EBU) en AVROTROS beoordelen uiteindelijk de bidbooks en beslissen over de gastlocatie. "De verwachting is dat we uiterlijk einde zomer de stad bekend kunnen maken."

Lees ook: Het pad naar Eurovisie Songfestival 2020 in Maastricht

Maastricht
In Limburg heeft het MECC in Maastricht zich geopperd als locatie. Gouverneur Bovens en burgemeester Annemarie Penn-te Strake steunen dat initiatief. AVROTROS-baas Eric van Stade zei woensdag al dat Maastricht zeker kans maakt. "We hebben goede ervaringen met Maastricht. Ik heb Domino Day daar geproduceerd en dat was een geweldige ervaring. We weten wat daar wel en niet kan. En Maastricht is een prachtige stad, een prachtig plaatje en een prachtig affiche voor Nederland", zei hij tegen een delegatie van L1 die in Hilversum ging lobbyen om het Songfestival naar Maastricht te halen.

Lees ook: Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

Tal van steden stellen zich kandidaat als gastlocatie. Naast Maastricht willen onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Zwolle het Eurovisie Songfestival verwelkomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen