Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht kan zich vanaf juni aanmelden voor Songfestival

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 10:38

Maastricht stelt zijn kandidatuur als gastlocatie van het Eurovisie Songfestival 2020 niet onder stoelen of banken, maar moet officieel nog wachten tot juni.

"We hopen in juni echt van start te gaan met het officiële aanmeldingstraject", zegt een woordvoerder van de NPO. Nederlandse steden kunnen zich wel al als gastheer opwerpen voor het Europees liedjesfestijn. "Het is fijn als we dat al weten."

Bidbook
Eerst gaan de NPO, AVROTROS en NOS zich buigen over het bidbook. Daarin komt te staan aan welke voorwaarden de stad moet voldoen om het Songfestival überhaupt te kunnen verwelkomen. Naast een locatie voor de show, die zo'n zes weken beschikbaar moet zijn voor de organisatie, zijn er ook een behoorlijk aantal hotelbedden nodig. Verder is er een locatie nodig voor het perscentrum en moet de infrastructuur in orde zijn, met onder andere een vliegveld in de buurt. De Europese Radio-unie (EBU) en AVROTROS beoordelen uiteindelijk de bidbooks en beslissen over de gastlocatie. "De verwachting is dat we uiterlijk einde zomer de stad bekend kunnen maken."

Lees ook: Het pad naar Eurovisie Songfestival 2020 in Maastricht

Maastricht
In Limburg heeft het MECC in Maastricht zich geopperd als locatie. Gouverneur Bovens en burgemeester Annemarie Penn-te Strake steunen dat initiatief. AVROTROS-baas Eric van Stade zei woensdag al dat Maastricht zeker kans maakt. "We hebben goede ervaringen met Maastricht. Ik heb Domino Day daar geproduceerd en dat was een geweldige ervaring. We weten wat daar wel en niet kan. En Maastricht is een prachtige stad, een prachtig plaatje en een prachtig affiche voor Nederland", zei hij tegen een delegatie van L1 die in Hilversum ging lobbyen om het Songfestival naar Maastricht te halen.

Lees ook: Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

Tal van steden stellen zich kandidaat als gastlocatie. Naast Maastricht willen onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Zwolle het Eurovisie Songfestival verwelkomen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen