Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht kan Groet Dictee 2020 op zijn buik schrijven

Geplaatst opzondag 30 augustus 2020 - 21:12

't Groet Mestreechs Dictee 2020 dat dit jaar zou worden voorgelezen door André Rieu gaat niet door.

"Net als vele andere verenigingen in de stad, is Veldeke Krink Mestreech genoodzaakt om geplande evenementen te verplaatsen naar volgend jaar door de gevolgen die COVID-19 met zich meebrengt", meldt de stichting zondagavond.

Beperkt door coronaregels
Eerder werd het evenement al van mei verplaatst naar september. De organisatie is van mening dat ze gezien de coronamaatregelen in september geen dictee kan organiseren dat kwalitatief bijdraagt aan de promotie van de Maastrichtse taal. "Doorschuiven naar volgend jaar is de enige optie", meldt de organisatie.

Duo Rieu doet weer mee
De bekendste Maastrichtenaar werd ook betrokken bij het besluit om het dictee uit te stellen. André Rieu zou het dictee dit jaar namelijk voorlezen. Zijn vrouw Marjorie zou in de pen kruipen. De fans van het Maastrichtse dialect én André Rieu hoeven niet rouwig te zijn. De vioolvirtuoos heeft voor de editie in 2021 zijn medewerking toegezegd.

Lees ook: Vrouw André Rieu schrijft Groet Mestreechs Dictee 2020

Begin volgend jaar maakt de stichting een nieuwe datum bekend.

Bekijk hier hoe Rieu bekendmaakte dat hij het dictee dit jaar zou voorlezen:

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen