Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht investeert extra in jeugdsport

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 15:22

De gemeente Maastricht trekt 30.000 euro extra uit om kinderen die op of onder het bestaansminimum opgroeien aan het sporten te krijgen.

Het geld wordt gestoken in het zogeheten Jeugdsportfonds. Met steun uit dat fonds kunnen ouders financiële steun krijgen om bijvoorbeeld de contributie van een sportclub te kunnen betalen.

Fonds
De gemeente stak al 15.000 euro in dat fonds, Rijk, provincie en de Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht vulden dat bedrag aan tot 45.000 euro per jaar. Dat bedrag bleek in 2013 al in oktober op, waardoor tachtig kinderen op de wachtlijst kwamen.

In 2014 was de pot in juli al leeg, waardoor er zo'n 45 kinderen op de wachtlijst terecht kwamen. Met de structurele bijdrage hoopt de gemeente dat probleem op te lossen.

Het geld wordt geput uit het potje dat Maastricht heeft voor armoedebeleid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Night Light Run trekt bijna 300 deelnemers
Venlo komt met nieuw armoedebeleid
Bergen raakt armoedegeld niet kwijt
Pot Leergeld Parkstad nu al op
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen