Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht investeert extra in jeugdsport

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 15:22

De gemeente Maastricht trekt 30.000 euro extra uit om kinderen die op of onder het bestaansminimum opgroeien aan het sporten te krijgen.

Het geld wordt gestoken in het zogeheten Jeugdsportfonds. Met steun uit dat fonds kunnen ouders financiële steun krijgen om bijvoorbeeld de contributie van een sportclub te kunnen betalen.

Fonds
De gemeente stak al 15.000 euro in dat fonds, Rijk, provincie en de Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht vulden dat bedrag aan tot 45.000 euro per jaar. Dat bedrag bleek in 2013 al in oktober op, waardoor tachtig kinderen op de wachtlijst kwamen.

In 2014 was de pot in juli al leeg, waardoor er zo'n 45 kinderen op de wachtlijst terecht kwamen. Met de structurele bijdrage hoopt de gemeente dat probleem op te lossen.

Het geld wordt geput uit het potje dat Maastricht heeft voor armoedebeleid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Night Light Run trekt bijna 300 deelnemers
Venlo komt met nieuw armoedebeleid
Pot Leergeld Parkstad nu al op
Bergen raakt armoedegeld niet kwijt
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen