Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht houdt studenten uit ochtendspits

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 6:33

De gemeente Maastricht gaat studenten financieel belonen die níet met de auto naar school gaan en ook niet tijdens de spits met het openbaar vervoer reizen.

De studenten kunnen een dagelijkse vergoeding krijgen van 4 euro, met een maximum van 600 euro per jaar. Het gaat om een proef van het projectbureau Maastricht Bereikbaar.

Niet in de spits
Volgens het bureau komen veel studenten uit de regio nu nog met de auto naar de stad of ze nemen in de spits de bus of de trein. Met de vergoeding worden ze gestimuleerd om buiten de spits met het openbaar vervoer te reizen. Ook kunnen ze voordelig een fiets of een e-bike aanschaffen.

300 aanmeldingen
De animo voor de proef is groot. Er hebben zich al zo'n 300 studenten aangemeld. Die worden eerst nog gescreend om te zien of ze echt in aanmerking komen voor de vergoeding.

Studenten kunnen zich hier aanmelden.

Studenten uit de ochtendspits.
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bus Maastricht Noord Station Pendelbus
Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen
Snelbus Maastricht-Noord - Centrum ook op weekdagen
Mijd jij de spits rondom Maastricht al?
Veel verkeershinder in Maastricht door werkzaamheden
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen