Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht houdt studenten uit ochtendspits

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 6:33

De gemeente Maastricht gaat studenten financieel belonen die níet met de auto naar school gaan en ook niet tijdens de spits met het openbaar vervoer reizen.

De studenten kunnen een dagelijkse vergoeding krijgen van 4 euro, met een maximum van 600 euro per jaar. Het gaat om een proef van het projectbureau Maastricht Bereikbaar.

Niet in de spits
Volgens het bureau komen veel studenten uit de regio nu nog met de auto naar de stad of ze nemen in de spits de bus of de trein. Met de vergoeding worden ze gestimuleerd om buiten de spits met het openbaar vervoer te reizen. Ook kunnen ze voordelig een fiets of een e-bike aanschaffen.

300 aanmeldingen
De animo voor de proef is groot. Er hebben zich al zo'n 300 studenten aangemeld. Die worden eerst nog gescreend om te zien of ze echt in aanmerking komen voor de vergoeding.

Studenten kunnen zich hier aanmelden.

Studenten uit de ochtendspits.
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bus Maastricht Noord Station Pendelbus
Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen
Snelbus Maastricht-Noord - Centrum ook op weekdagen
Mijd jij de spits rondom Maastricht al?
Veel verkeershinder in Maastricht door werkzaamheden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten