Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht houdt het bij zwarte, bruine en roetveegpieten

Geplaatst opmaandag 7 november 2016 - 15:51

Limburgse organisatoren van de Sinterklaasintocht worstelen met de Zwarte Pieten-discussie.

Overal wordt de vraag gesteld: wat te doen met het uiterlijk van het hulpje van de goedheiligman? De intocht is komende zaterdag.

Roetpieten
De Stichting Sint Nicolaas Maastricht zet dit jaar zwarte, bruine en roetpieten in. "We bedienen zo alle Maastrichtenaren op een prettige manier", legt voorzitter Ger Thelosen uit. "Vorig jaar zijn de schoorsteenpieten voor de eerste keer meegekomen en dat is uitstekend verlopen. Als er mensen zo veel moeite mee hebben, dan moet je ze toch een beetje tegemoet komen. Niet helemaal, zoals ze in Amsterdam doen, maar wel een beetje."

Op andere plaatsen in Limburg wordt nog overlegd over het uiterlijk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen