Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht hoopt vertrouwen te herstellen met rechtszaak

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 17:56

De gemeente Maastricht, die overhoop ligt met enkele ambtenaren, hoopt met de uitspraak van de rechter een begin te maken aan het herstel van vertrouwen.

Dat laat de advocaat van de gemeente weten na de zitting over de spionage-affaire.

Verschil van mening
De gemeente Maastricht en de ondernemingsraad stapten dinsdag naar de rechter omdat ze verschillen van mening over de wijze waarop de gemeente eind 2018 onderzoek heeft laten doen naar e-mailverkeer van onder meer OR-leden en het ambtelijk secretariaat

Lees ook: Gemeente Maastricht en ondernemingsraad voor de rechter

Wat is de spionage-affaire?
De spionage-affaire draait om het feit dat de gemeente in het geheim de mails van zo'n veertig ambtenaren liet lezen. Die ambtenaren waren kritisch over de gang van zaken rondom een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen.

Duidelijkheid
"De gemeente vindt het goed dat er nu een rechterlijk oordeel komt", zegt advocaat Mark van de Laar. "Het doel van de gemeente is dat er duidelijkheid komt over de zaak", aldus de raadsman. "Daarnaast willen ze dat de verhoudingen met de ondernemingsraad goed zijn, zodat ze vooruit kunnen kijken”. Volgens de zegsman van de gemeente wordt het vertrouwen en het werken aan een goede toekomst door deze situatie belemmerd.

Onderzoek
Het is nu aan de rechter om onderzoek te doen naar de gang van zaken. Was er voldoende zwaarwegend belang aan de kant van de gemeente om tot het onderzoek over te gaan? En had de gemeente zonder vooraf toestemming te vragen e-mailboxen van OR-leden en het ambtelijk secretariaat mogen bekijken?

De uitspraak volgt over vier weken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen