Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht hoopt vertrouwen te herstellen met rechtszaak

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 17:56

De gemeente Maastricht, die overhoop ligt met enkele ambtenaren, hoopt met de uitspraak van de rechter een begin te maken aan het herstel van vertrouwen.

Dat laat de advocaat van de gemeente weten na de zitting over de spionage-affaire.

Verschil van mening
De gemeente Maastricht en de ondernemingsraad stapten dinsdag naar de rechter omdat ze verschillen van mening over de wijze waarop de gemeente eind 2018 onderzoek heeft laten doen naar e-mailverkeer van onder meer OR-leden en het ambtelijk secretariaat

Lees ook: Gemeente Maastricht en ondernemingsraad voor de rechter

Wat is de spionage-affaire?
De spionage-affaire draait om het feit dat de gemeente in het geheim de mails van zo'n veertig ambtenaren liet lezen. Die ambtenaren waren kritisch over de gang van zaken rondom een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen.

Duidelijkheid
"De gemeente vindt het goed dat er nu een rechterlijk oordeel komt", zegt advocaat Mark van de Laar. "Het doel van de gemeente is dat er duidelijkheid komt over de zaak", aldus de raadsman. "Daarnaast willen ze dat de verhoudingen met de ondernemingsraad goed zijn, zodat ze vooruit kunnen kijken”. Volgens de zegsman van de gemeente wordt het vertrouwen en het werken aan een goede toekomst door deze situatie belemmerd.

Onderzoek
Het is nu aan de rechter om onderzoek te doen naar de gang van zaken. Was er voldoende zwaarwegend belang aan de kant van de gemeente om tot het onderzoek over te gaan? En had de gemeente zonder vooraf toestemming te vragen e-mailboxen van OR-leden en het ambtelijk secretariaat mogen bekijken?

De uitspraak volgt over vier weken.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen