Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht helpt Meerssen en Valkenburg met afval ophalen

Geplaatst opzondag 12 juli 2015 - 21:24

De gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul gaan samenwerken op het gebied van afval, reiniging en beheer.

De daarmee belaste wethouders André Willems (Maastricht), Remy Meijers (Valkenburg) en Eugène Glimmerveen (Meerssen) hebben inmiddels een intentieovereenkomst getekend waarin dat voornemen is vastgelegd.

Afval
De overeenkomst behelst momenteel dat het stadsbeheer van Maastricht zich ook gaat inzetten voor de inzameling van afval in de gemeenten Meerssen en Valkenburg. Dat houdt in dat inzamelroutes en -tijdstippen wellicht gaan veranderen. Ook gaat Maastricht in de gemeente Meerssen het straatvegen op zich nemen.

Gunstig tarief
De intentieovereenkomst is per direct van kracht. Dat houdt in dat voorlopig onderzocht gaat worden hoe de samenwerking vorm moet krijgen. Beoogd wordt dat deze, bij positieve resultaten, op 1 januari 2016 definitief ingaat. De samenwerking moet zorgen voor een professionaliseringsslag en uiteindelijk voor meer efficiëntie voor de drie betrokken gemeenten. "Voor de gemeenten betekent regionale samenwerking dat ze kennis en krachten kunnen bundelen en gemeentelijke taken tegen gunstiger tarieven kunnen uitvoeren. Dit komt de beurs van de inwoners op de langere termijn ten goede", aldus de gemeente Meerssen.

Maastricht, Valkenburg en Meerssen werken op afvalgebied al langer samen binnen de milieuparken. Sinds 2002 kunnen inwoners bij vier parken, drie in Maastricht één in Valkenburg, terecht voor het lozen van hun afval. Daarvoor hebben de gemeenten een gezamenlijk pasjessysteem opgezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Fietsnetwerk langs de Geul in voorjaar open
inwoners bevolking krimp
Inwoneraantal Maastricht ging in 2014 iets omlaag
Volksuniversiteit Maasland slaat vleugels uit
Afvaldump bij milieuperrons neemt toe in Maastricht
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen