Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht is helemaal klaar voor milieuzone'

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 10:53

Het ziet er naar uit dat Maastricht een milieuzone krijgt om vervuilende auto's uit de binnenstad te weren.

"Maastricht is helemaal klaar voor een milieuzone", zei het Maastrichtse GroenLinks-raadslid Coen van der Gugten donderdagochtend tegen de L1 Ochtendshow.

Ronken
Woensdagavond heeft een aantal raadsleden zich voor de derde keer over de kwestie gebogen. "Het is belangrijk voor de stad. Er lopen dusdanig veel mensen dat je een schone en veilige stad moet hebben", zegt het raadslid. "Want nu staan op een willekeurige dag auto's te ronken voordat ze kunnen parkeren in onder meer de Vrijthofgarage."

Lees ook: Milieuzone Maastricht jaar uitgesteld

Camera's
In eerste instantie wilde Maastricht een milieusticker invoeren, maar de stad werd teruggefloten door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat wilde een uniforme regelgeving voor milieuzones: geen stickers, maar cameratoezicht. "We moeten met kenttekenherkenning gaan werken", zegt Van der Gugten. "Dat moet ook voor Belgische en Duitse auto's gelden. Daar moeten we onze focus op verleggen.

De gemeenteraad moet 14 mei een beslissing nemen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen