Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht is helemaal klaar voor milieuzone'

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 10:53

Het ziet er naar uit dat Maastricht een milieuzone krijgt om vervuilende auto's uit de binnenstad te weren.

"Maastricht is helemaal klaar voor een milieuzone", zei het Maastrichtse GroenLinks-raadslid Coen van der Gugten donderdagochtend tegen de L1 Ochtendshow.

Ronken
Woensdagavond heeft een aantal raadsleden zich voor de derde keer over de kwestie gebogen. "Het is belangrijk voor de stad. Er lopen dusdanig veel mensen dat je een schone en veilige stad moet hebben", zegt het raadslid. "Want nu staan op een willekeurige dag auto's te ronken voordat ze kunnen parkeren in onder meer de Vrijthofgarage."

Lees ook: Milieuzone Maastricht jaar uitgesteld

Camera's
In eerste instantie wilde Maastricht een milieusticker invoeren, maar de stad werd teruggefloten door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat wilde een uniforme regelgeving voor milieuzones: geen stickers, maar cameratoezicht. "We moeten met kenttekenherkenning gaan werken", zegt Van der Gugten. "Dat moet ook voor Belgische en Duitse auto's gelden. Daar moeten we onze focus op verleggen.

De gemeenteraad moet 14 mei een beslissing nemen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen