Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht heeft er een attractie bij: de ingestorte muur

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 10:53

Veel Maastrichtenaren en toeristen nemen zondagochtend een kijkje bij de ingestorte stadsmuur.

Een deel van de historische muur stortte zaterdagavond laat in. Niemand raakte gewond.

Geschrokken en verpopzak
"Ik ben geschrokken", zegt een vrouw die speciaal naar het stadspark wandelde om naar de ingestorte muur te kijken. "Ik woon al heel lang in Maastricht. Het raakte me wel." Een andere Maastrichtse vrouw vindt het spannend om te zien. "Ik ben wel een beetje verpopzak. Dat verwacht je toch niet. De muur was altijd zo mooi strak en nu ziet het er oorlogsachtig uit."

Ramptoerist
Het lijkt erop dat Maastricht er zondag een tijdelijke attractie bij heeft. "Ik heb me snel aangekleed en zei tegen mijn vrouw dat ik even de ramptoerist ging uithangen. Ik maak een paar foto's die ik dan op Facebook zet. Ik ben wel blij dat niemand gewond is geraakt", zegt een man.

Hij is één van de vele mensen die zondag naar het stadspark komen om naar de ingestorte muur te kijken.

Oorzaak
De oorzaak van de instorting van de eeuwenoude muur is nog niet bekend. De gemeente Maastricht heeft nog niet gereageerd op het incident.

Drukte bij het stadspark in Maastricht zondag. Veel mensen willen de ingestorte stadsmuur zien.
Foto: L1

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen