Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht heeft een milieuvriendelijke stadsbus

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 22:38

Geen stinkende uitlaatgassen meer en geen lawaaierige motor. In Maastricht rijdt sinds vrijdag een milieuvriendelijke stadsbus.

Het twaalf meter lange voertuig, geproduceerd door VDL, is volledig elektrisch aangedreven en rijdt tussen Maastricht Villapark en het academisch ziekenhuis (lijn 4).

Proefproject
Het gaat om een proefproject van provincie, gemeente Maastricht, Veolia en de stichting Zero Emissie Busvervoer. De stichting streeft ernaar om in 2025 5100 diesel- en gasbussen, die in Nederland rondrijden, van de weg te krijgen en te vervangen door bussen met een elektromotor.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia legt zich niet neer bij keus voor Arriva
OV-schandaal: ook Veolia niet veilig bij claims
Melding autobrand Maastricht blijkt storing Veoliabus
Snelbus Maastricht-Noord - Centrum ook op weekdagen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen