Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht Health Campus blijft groeien

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 12:42

De Brightlands Maastricht Health Campus heeft in de afgelopen 5 jaar 1400 nieuwe banen opgeleverd en er zijn nu 126 bedrijven gevestigd. Die zijn goed voor 72 nieuwe patenten.

Dat blijkt uit cijfers van de campus die donderdag het vijfjarig bestaan viert.

Nieuwbouw
In totaal werken er nu 9553 mensen op de campus, en studeren er ruim 7000 studenten. Volgens directeur Jan Cobbenhagen is de groei er nog lang niet uit. "Vorig jaar zijn er bijvoorbeeld 27 nieuwe bedrijven naar de campus gekomen", stelt hij. "We hebben zelfs een nieuw, derde gebouw in gebruik genomen om aan de vraag te voldoen."

Doel overtroffen
De campus groeit volgens de topman zelfs zo snel dat de doelen die voor 2023 gesteld waren, allang gehaald zijn. "Het target was om over vijf jaar 73 bedrijven op de campus te hebben. Ook moesten jaarlijks de campus met 1100 kennismedewerkers groeien. Dat hebben we nu al overtroffen."

Werk
Gedeputeerde Joost van den Akker met Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille is blij met de snelle ontwikkeling van de campus: "De Maastricht Health Campus ontwikkelt zich duidelijk tot 'the place to be'. Zowel nationale als internationale bedrijven willen zich hier vestigen", zegt hij. "Elke nieuwe onderneming en organisatie op de campus maakt het totaalplaatje sterker en dus aantrekkelijker. Uiteraard krijgt ook de indirecte werkgelegenheid in de regio een stevige impuls."

Doel
Op de campus moeten nieuwe producten ontwikkeld worden en naar de markt worden gebracht. Ook moet het samenwerking tussen partijen bevorderen en nieuwe bedrijven helpen bij het verder ontwikkelen van producten.

Kweekburger
Er wordt onder meer onderzoek gedaan op het gebied van nanobiologie. Ook werd hier de kweekburger ontwikkeld. De campus is een samenwerkingsverband van universiteitsziekenhuis Maastricht UMC+, de universiteit zelf en de provincie Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen