Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht Health Campus blijft groeien

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 12:42

De Brightlands Maastricht Health Campus heeft in de afgelopen 5 jaar 1400 nieuwe banen opgeleverd en er zijn nu 126 bedrijven gevestigd. Die zijn goed voor 72 nieuwe patenten.

Dat blijkt uit cijfers van de campus die donderdag het vijfjarig bestaan viert.

Nieuwbouw
In totaal werken er nu 9553 mensen op de campus, en studeren er ruim 7000 studenten. Volgens directeur Jan Cobbenhagen is de groei er nog lang niet uit. "Vorig jaar zijn er bijvoorbeeld 27 nieuwe bedrijven naar de campus gekomen", stelt hij. "We hebben zelfs een nieuw, derde gebouw in gebruik genomen om aan de vraag te voldoen."

Doel overtroffen
De campus groeit volgens de topman zelfs zo snel dat de doelen die voor 2023 gesteld waren, allang gehaald zijn. "Het target was om over vijf jaar 73 bedrijven op de campus te hebben. Ook moesten jaarlijks de campus met 1100 kennismedewerkers groeien. Dat hebben we nu al overtroffen."

Werk
Gedeputeerde Joost van den Akker met Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille is blij met de snelle ontwikkeling van de campus: "De Maastricht Health Campus ontwikkelt zich duidelijk tot 'the place to be'. Zowel nationale als internationale bedrijven willen zich hier vestigen", zegt hij. "Elke nieuwe onderneming en organisatie op de campus maakt het totaalplaatje sterker en dus aantrekkelijker. Uiteraard krijgt ook de indirecte werkgelegenheid in de regio een stevige impuls."

Doel
Op de campus moeten nieuwe producten ontwikkeld worden en naar de markt worden gebracht. Ook moet het samenwerking tussen partijen bevorderen en nieuwe bedrijven helpen bij het verder ontwikkelen van producten.

Kweekburger
Er wordt onder meer onderzoek gedaan op het gebied van nanobiologie. Ook werd hier de kweekburger ontwikkeld. De campus is een samenwerkingsverband van universiteitsziekenhuis Maastricht UMC+, de universiteit zelf en de provincie Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen