Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht grijpt naast titel 'Fietsstad 2016'

Geplaatst opdonderdag 19 mei 2016 - 12:46

Maastricht greep donderdag naast de titel 'Fietsstad 2016'. De landelijke jury verkoos Nijmegen unaniem boven Maastricht.

Maastricht was samen met Goes, Utrecht, Groningen en Nijmegen genomineerd voor de jaarlijkse Fietsstadverkiezing.

Compliment
Hoewel de jury van de Landelijke Fietsersbond, die de Fietsstadverkiezing organiseert, Nijmegen unaniem tot Fietsstad 2016 kroonde, kreeg Maastricht toch een compliment. De jury liet weten positief verrast te zijn over de manier waarop de gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar bezig zijn met het stimuleren van fietsgebruik in de stad en regio.

Lees ook: Maastricht in de race voor ‘Fietsstad 2016’

Opsteker
Wethouder John Aarts noemt het juryrapport een 'mooie opsteker' voor de stad. "De beoordeling toont aan dat er de afgelopen tijd veel is gerealiseerd voor de fietser. Maar we zijn er nog niet. We blijven daarom investeren in de fiets", aldus de wethouder.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastrichtse file-aanpak blijkt succesvol
Maastricht houdt studenten uit ochtendspits
Bus Maastricht Noord Station Pendelbus
Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen
Maastricht in de race voor ‘fietsstad 2016’
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen