Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht geeft geen subsidie aan afscheidscadeau Leers

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 7:32

De gemeente Maastricht geeft geen financiële steun aan het afscheidscadeau van voormalig burgemeester Gerd Leers. Een subsidie aan het documentaireproject is geweigerd.

Zuyderzigt vroeg een bijdrage van 12.500 euro om het financiële gat deels te dichten.

Herinnering
Het documentaireproject kost volgens een collegenota van het stadsbestuur 71.500 euro, waarvan 40.000 euro is toegezegd.
Dat geld is grotendeels bij elkaar gebracht met de opbrengst van de inzamelactie na het afscheid van Gerd Leers als burgemeester van Maastricht, met als doel een blijvende herinnering in de stad te realiseren.

Daarvoor passeerden diverse ideeën de revue, waaronder een integriteitscongres.

Coffeeshopgeld
Dat idee werd geweigerd door burgemeester Onno Hoes omdat 20.000 euro van het bij elkaar gebrachte geld afkomstig bleek van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht. Hoes verklaarde het geld daarop als 'besmet'.

Mijn Maastricht
Het stadsbestuur weigert nu ook een subsidie aan het meest recente idee: een documentaireproject onder de naam 'Mijn Maastricht'. De reden daarvoor is dat 'een gefundeerd plan over het verwerven van de nu nog ontbrekende gelden ontbreekt', staat in de collegenota. Ook zijn er twijfels over het maatschappelijk rendement.

Richard Dols van de stichting Zuyderzigt zegt mogelijk donderdag met een reactie te komen op de afwijzing. "Maar daar moet ik me nog even over bedenken."

Lees ook: Hoes weigert coffeeshopgeld voor afscheidscadeau Leers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leers: verval Maastricht geen fout van Hoes
'Ondenkbaar' dat Gerd Leers terug komt in Maastricht
Leers: 'niet opnieuw burgemeester van Maastricht'
Kaartenactie voor terugkeer Leers naar Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen