Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht gedoogt actie woonwagenbewoners tot uitspraak

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 11:54

De woonwagenbewoners die sinds vorige week twee stukken grond bezet hebben in Maastricht, mogen blijven staan tot de rechter uitspraak doet.

Dat meldt RTV Maastricht.

Bezetting
Vorige week bezetten de kampbewoners een stuk grond op de Widelanken in de wijk Caberg en de Kasteel Oostlaan in Nazareth. Met hun actie willen ze een permanente standplaats afdwingen. De gemeente wilde de tijdelijke kampjes eigenlijk ruimen, maar heeft nu een andere koers gekozen. Tot de rechter in het kort geding uitspraak doet, mogen de woonwagenbewoners nu op de bezette plek blijven.

Lees ook: Protest woonwagenbewoners houdt aan: actie in Maastricht

Einde uitsterfbeleid
Op dit moment zijn op meer plaatsen in Limburg soortgelijke protestacties van kampbewoners. Dat is een gevolg van een bepaling van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken die een eind wil maken aan het uitsterfbeleid dat gemeenten tot nu toe voerden met betrekking tot woonwagenkampen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen