Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht gedoogt actie woonwagenbewoners tot uitspraak

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 11:54

De woonwagenbewoners die sinds vorige week twee stukken grond bezet hebben in Maastricht, mogen blijven staan tot de rechter uitspraak doet.

Dat meldt RTV Maastricht.

Bezetting
Vorige week bezetten de kampbewoners een stuk grond op de Widelanken in de wijk Caberg en de Kasteel Oostlaan in Nazareth. Met hun actie willen ze een permanente standplaats afdwingen. De gemeente wilde de tijdelijke kampjes eigenlijk ruimen, maar heeft nu een andere koers gekozen. Tot de rechter in het kort geding uitspraak doet, mogen de woonwagenbewoners nu op de bezette plek blijven.

Lees ook: Protest woonwagenbewoners houdt aan: actie in Maastricht

Einde uitsterfbeleid
Op dit moment zijn op meer plaatsen in Limburg soortgelijke protestacties van kampbewoners. Dat is een gevolg van een bepaling van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken die een eind wil maken aan het uitsterfbeleid dat gemeenten tot nu toe voerden met betrekking tot woonwagenkampen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen