Overslaan en naar de inhoud gaan

In Maastricht geboren voetballer hoopt op Olympische Spelen

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 17:46

Sai van Wermeskerken hoopt dat hij met Japan kan deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokyo in de zomer van 2020.

De in Maastricht geboren vleugelverdediger verruilde afgelopen zomer de eerste divisie (SC Cambuur) voor de eredivisie. Bij PEC Zwolle is hij inmiddels een vaste waarde.

Dispensatie
Elk team mag voor het toernooi in Tokyo, dat gespeeld wordt in juli en augustus van volgend jaar, drie dispensatiespelers oproepen die ouder zijn dan 23 jaar. Van Wermeskerken hoopt hiervoor in aanmerking te komen, zo laat hij weten op de clubsite.

Japanse bond
"Er zijn niet veel spelers die de mogelijkheid krijgen om op de Olympische Spelen in eigen land uit te komen. Ik hoop dat ze nog een goede vleugelverdediger nodig hebben voor op de Olympische Spelen en dat ze in mij een optie zien. De Japanse voetbalbond ziet mijn wedstrijden, want ze komen vaak in Zwolle kijken voor Yuta." Zijn teammaat bij PEC Zwolle Yuta Nakayama is namelijk aanvoerder van het Olympische elftal van Japan.

Van Wermeskerken speelde in het verleden al vijf jeugdinterlands voor Japan, maar tot een debuut in het Japanse nationale elftal kwam het nog niet.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen