Overslaan en naar de inhoud gaan

In Maastricht geboren voetballer hoopt op Olympische Spelen

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 17:46

Sai van Wermeskerken hoopt dat hij met Japan kan deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokyo in de zomer van 2020.

De in Maastricht geboren vleugelverdediger verruilde afgelopen zomer de eerste divisie (SC Cambuur) voor de eredivisie. Bij PEC Zwolle is hij inmiddels een vaste waarde.

Dispensatie
Elk team mag voor het toernooi in Tokyo, dat gespeeld wordt in juli en augustus van volgend jaar, drie dispensatiespelers oproepen die ouder zijn dan 23 jaar. Van Wermeskerken hoopt hiervoor in aanmerking te komen, zo laat hij weten op de clubsite.

Japanse bond
"Er zijn niet veel spelers die de mogelijkheid krijgen om op de Olympische Spelen in eigen land uit te komen. Ik hoop dat ze nog een goede vleugelverdediger nodig hebben voor op de Olympische Spelen en dat ze in mij een optie zien. De Japanse voetbalbond ziet mijn wedstrijden, want ze komen vaak in Zwolle kijken voor Yuta." Zijn teammaat bij PEC Zwolle Yuta Nakayama is namelijk aanvoerder van het Olympische elftal van Japan.

Van Wermeskerken speelde in het verleden al vijf jeugdinterlands voor Japan, maar tot een debuut in het Japanse nationale elftal kwam het nog niet.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen