Overslaan en naar de inhoud gaan

In Maastricht geboren voetballer hoopt op Olympische Spelen

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 17:46

Sai van Wermeskerken hoopt dat hij met Japan kan deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokyo in de zomer van 2020.

De in Maastricht geboren vleugelverdediger verruilde afgelopen zomer de eerste divisie (SC Cambuur) voor de eredivisie. Bij PEC Zwolle is hij inmiddels een vaste waarde.

Dispensatie
Elk team mag voor het toernooi in Tokyo, dat gespeeld wordt in juli en augustus van volgend jaar, drie dispensatiespelers oproepen die ouder zijn dan 23 jaar. Van Wermeskerken hoopt hiervoor in aanmerking te komen, zo laat hij weten op de clubsite.

Japanse bond
"Er zijn niet veel spelers die de mogelijkheid krijgen om op de Olympische Spelen in eigen land uit te komen. Ik hoop dat ze nog een goede vleugelverdediger nodig hebben voor op de Olympische Spelen en dat ze in mij een optie zien. De Japanse voetbalbond ziet mijn wedstrijden, want ze komen vaak in Zwolle kijken voor Yuta." Zijn teammaat bij PEC Zwolle Yuta Nakayama is namelijk aanvoerder van het Olympische elftal van Japan.

Van Wermeskerken speelde in het verleden al vijf jeugdinterlands voor Japan, maar tot een debuut in het Japanse nationale elftal kwam het nog niet.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen