Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht gaat sportkampioenen weer huldigen

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 6:34

De huldiging van Maastrichtse sportkampioenen keert definitief terug op de agenda.

Sportwethouder André Willems kondigde eerder al aan een terugkeer van de avond te willen bekijken. Inmiddels is 11 december vastgelegd als sportavond, de hal van het Maastrichtse stadhuis doet dan dienst als decor.

Geschrapt
De verkiezing werd in 2010 voor het laatst gehouden. Omdat er, onder meer vanwege de lengte van de avond, steeds minder animo was onder verenigingen werd de verkiezing geschrapt.

Zelfde namen
Daarbij kwam dat Maastricht wel erg vaak terug moest vallen op dezelfde namen als winnaars van de diverse prijzen. Volgens ex-atleet Ben Callemeijn, hoofd van de jury, is dat inmiddels anders. "We hebben geïnventariseerd welke Maastrichtse sporters bijzonder gepresteerd hebben en komen al tot een aardige lijst." Daarbij zullen niet elk jaar alle prijzen worden uitgereikt.

Categorieën
De optimale sportverkiezing kent zeven categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportvereniging van het jaar. de sportpenning voor niet-kampioenen en de prijs van verdienste, die ook gewonnen kan worden door een vrijwilliger.

Jury
In de jury zitten ex-atleet Ben Callemeijn, voormalig topvoetballer Erik Meijer, ex-topatlete Claudia Elissen en de journalisten Roel Wiche (Limburgse kranten) en Kim Langeslag (L1). Oud-voetballer Willy Brokamp van MVV en Ajax reikt de prijzen uit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht verwacht bomvolle roze markt bij huldiging
Burgemeester Penn: 'Huldiging Dumoulin wordt topfeest'
800.000 mensen aan buis gekluisterd voor huldiging Dumoulin
Bomvolle markt kleurt roze voor huldiging Tom Dumoulin
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten