Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht gaat door met verscherpt toezicht afvaldump

Geplaatst opmaandag 22 juni 2020 - 14:35

De gemeente Maastricht gaat door met het verscherpt toezicht op afvaldumping. Sinds de start van de coronacrisis liep het de spuigaten uit en plaatste de gemeente mobiele camera's om dumpers te betrappen.

Volgens een woordvoerder zijn er sindsdien 38 boetes uitgedeeld. Deze boete kan oplopen tot 380 euro.

Duizenden kilo's
In Maastricht haalde stadsbeheer zo'n vierduizend kilo gedumpt afval per dag op. Niet alleen in het groen of op straat werd meer gedumpt, ook bij de milieuperrons lieten mensen hun afval rondslingeren. Om dit tegen te gaan, werden mobiele camera's geplaatst.

"Deze camera's hebben voor een afname gezorgd", zegt een woordvoerster. "Daarom gaan we voorlopig door met het verscherpte toezicht.

Lees ook: Gemeenten zien afvaldump toenemen en nemen maatregelen

Groeiend probleem
Niet alleen in Maastricht is zwerfafval een groot probleem. Ook in Meerssen, Landgraaf, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen en Nederweert is sprake van een toenemende bulk rotzooi. De gemeenten hebben aangekondigd hard op te treden tegen deze afvaldumpers.

Lees ook: Zwerfafval steeds groter probleem in Nederweert

Camera's
In Heerlen zijn net als in Maastricht ook camera's geplaatst bij de afvalverzamelpunten. De camera's staan er sinds 2 juni en hebben in totaal 26 illegale dumpingen vastgelegd. In zes gevallen is een boete uitgeschreven.

Lees ook: Mobiele camera's effectief: boetes afvaldumping uitgedeeld

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen