Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht favoriete bestemming voor spontane treinreis

Geplaatst opvrijdag 25 augustus 2017 - 11:00

Maastricht is de populairste bestemming voor een spontane treinreis in Nederland. De provinciehoofdstad houdt Amsterdam en Leeuwarden achter zich.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de NS onder 1.000 Nederlanders in de leeftijdscategorie 15 tot 70 jaar.

Treinreis
Ongeveer driekwart van de ondervraagden vindt dat een uitje onderweg al begint. 71 procent vindt de reis zelfs net zo belangrijk als de bestemming. Het vervoer wordt bij voorkeur wel ruim op tijd geregeld.

Houden ze dan helemaal niet van spontane acties? Jawel, ruim 72 procent zou direct meegaan als ze spontaan een uitje aangeboden krijgen.

Londen
Voor een spontaan uitje is een weekend weg in eigen land het populairst, gevolgd door een stedentrip of een weekend weg in Europa. Op de vraag: 'Waar ga je naartoe als je spontaan een buitenlandse treinreis aangeboden krijgen?' antwoordden de meeste mensen Londen, gevolgd door Berlijn en Parijs.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen