Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht favoriete bestemming voor spontane treinreis

Geplaatst opvrijdag 25 augustus 2017 - 11:00

Maastricht is de populairste bestemming voor een spontane treinreis in Nederland. De provinciehoofdstad houdt Amsterdam en Leeuwarden achter zich.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de NS onder 1.000 Nederlanders in de leeftijdscategorie 15 tot 70 jaar.

Treinreis
Ongeveer driekwart van de ondervraagden vindt dat een uitje onderweg al begint. 71 procent vindt de reis zelfs net zo belangrijk als de bestemming. Het vervoer wordt bij voorkeur wel ruim op tijd geregeld.

Houden ze dan helemaal niet van spontane acties? Jawel, ruim 72 procent zou direct meegaan als ze spontaan een uitje aangeboden krijgen.

Londen
Voor een spontaan uitje is een weekend weg in eigen land het populairst, gevolgd door een stedentrip of een weekend weg in Europa. Op de vraag: 'Waar ga je naartoe als je spontaan een buitenlandse treinreis aangeboden krijgen?' antwoordden de meeste mensen Londen, gevolgd door Berlijn en Parijs.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen