Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 11:34

De gemeente Maastricht en de provincie willen nog steeds een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt.

Dat zei CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck tijdens een debat over de tram in het Limburgs Parlement.

Hoofdpijndossier
De VVD had dat debat aangevraagd omdat ze zich afvroeg of de politieke wil er nog wel was om dit hoofdpijndossier tot een goed einde te brengen. Ook maakte de partij zich ernstig zorgen over het voorlopig bevriezen van de contacten met Maastricht door de Belgische grensgemeente Lanaken, uit onvrede over de opstelling van Maastricht.

Het tracé loopt via Lanaken naar Maastricht.

30 tot 40 miljoen meer
De uitvoering van de tramverbinding staat flink onder druk omdat de kosten aan Nederlandse kant 30 tot 40 miljoen hoger zijn dan eerder aangenomen.

Geen communicatie
Gedeputeerde Van der Broeck wilde inhoudelijk nog steeds weinig kwijt. Volgens hem is afgesproken dat Maastricht de communicatie verzorgt maar die gemeente houdt al maanden de kaken stijf op elkaar.

Dat staat in contrast met de opstelling van de Vlaamse minister Ben Weyts. Hij informeert het Vlaams Parlement wel in het openbaar over de problemen.

Station Maastricht?
Van der Broeck zei wel dat aan een oplossing wordt gewerkt, 'al dan niet naar het station in Maastricht'. In het oorspronkelijke plan is station Maastricht wel eindpunt.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad van Maastricht en het Limburgs Parlement op 3 maart worden geïnformeerd over een voorstel om uit de impasse te komen.

Motie: steun voor tramlijn
Het Limburgs Parlement nam ook een motie van de VVD aan waarin nogmaals steun voor de tramverbinding wordt uitgesproken, maar niet tegen elke prijs. De provincie draagt 12,3 miljoen euro bij aan het project. Ook moet duidelijk worden waarom de problemen pas in het najaar van 2014 aan het licht zijn gekomen.

PVV tegen vanwege kosten
De PVV stemde als enige tegen de motie. Zij vindt dat moet worden afgezien van de tram omdat de kosten te hoog worden. Eerder was de PVV en haar gedeputeerde Antoine Janssen nog groot verstander van het initiatief. PVV-statenlid Lei Hermans spreekt van 'voortschrijdend inzicht'.

Lees ook:
- VVD in provincie: problemen tramlijn aanpakken
- Reizigersorganisatie Rover wil tramlijn Maastricht-Hasselt
- Ook Bassinbrug te zwak voor tram Maastricht-Hasselt
- Lanaken is boos op Maastricht vanwege nieuwe tramlijn

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Vragen over 'vriendjespolitiek' bij benoeming Dijkgraaf
Jongste statenlid wil het verschil maken voor mensen
Officiële krabbel onder tramplannen Maastricht-Hasselt
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen