Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 11:34

De gemeente Maastricht en de provincie willen nog steeds een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt.

Dat zei CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck tijdens een debat over de tram in het Limburgs Parlement.

Hoofdpijndossier
De VVD had dat debat aangevraagd omdat ze zich afvroeg of de politieke wil er nog wel was om dit hoofdpijndossier tot een goed einde te brengen. Ook maakte de partij zich ernstig zorgen over het voorlopig bevriezen van de contacten met Maastricht door de Belgische grensgemeente Lanaken, uit onvrede over de opstelling van Maastricht.

Het tracé loopt via Lanaken naar Maastricht.

30 tot 40 miljoen meer
De uitvoering van de tramverbinding staat flink onder druk omdat de kosten aan Nederlandse kant 30 tot 40 miljoen hoger zijn dan eerder aangenomen.

Geen communicatie
Gedeputeerde Van der Broeck wilde inhoudelijk nog steeds weinig kwijt. Volgens hem is afgesproken dat Maastricht de communicatie verzorgt maar die gemeente houdt al maanden de kaken stijf op elkaar.

Dat staat in contrast met de opstelling van de Vlaamse minister Ben Weyts. Hij informeert het Vlaams Parlement wel in het openbaar over de problemen.

Station Maastricht?
Van der Broeck zei wel dat aan een oplossing wordt gewerkt, 'al dan niet naar het station in Maastricht'. In het oorspronkelijke plan is station Maastricht wel eindpunt.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad van Maastricht en het Limburgs Parlement op 3 maart worden geïnformeerd over een voorstel om uit de impasse te komen.

Motie: steun voor tramlijn
Het Limburgs Parlement nam ook een motie van de VVD aan waarin nogmaals steun voor de tramverbinding wordt uitgesproken, maar niet tegen elke prijs. De provincie draagt 12,3 miljoen euro bij aan het project. Ook moet duidelijk worden waarom de problemen pas in het najaar van 2014 aan het licht zijn gekomen.

PVV tegen vanwege kosten
De PVV stemde als enige tegen de motie. Zij vindt dat moet worden afgezien van de tram omdat de kosten te hoog worden. Eerder was de PVV en haar gedeputeerde Antoine Janssen nog groot verstander van het initiatief. PVV-statenlid Lei Hermans spreekt van 'voortschrijdend inzicht'.

Lees ook:
- VVD in provincie: problemen tramlijn aanpakken
- Reizigersorganisatie Rover wil tramlijn Maastricht-Hasselt
- Ook Bassinbrug te zwak voor tram Maastricht-Hasselt
- Lanaken is boos op Maastricht vanwege nieuwe tramlijn

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Vragen over 'vriendjespolitiek' bij benoeming Dijkgraaf
Jongste statenlid wil het verschil maken voor mensen
Lanaken is boos op Maastricht vanwege nieuwe tramlijn
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen