Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht en Heerlen doen mee aan wietproef'

Geplaatst opwoensdag 28 augustus 2019 - 19:38

In Limburg doen twee steden mee aan de landelijke wietproef: Maastricht en Heerlen.

Dat meldt De Gelderlander.

Lijst
De krant zou een lijst hebben ingezien waarop de namen van de tien deelnemende steden staan. Ook Almere, Breda, Groningen, Hellevoetsluis, Tilburg, Zaanstad, Arnhem en Nijmegen zouden erop staan. Venlo had zich ook aangemeld voor de proef, maar staat volgens de krant niet op de lijst.

Topoverleg
De burgemeesters van de steden die mogen meedoen zitten woensdagavond samen in Den Haag met de ministers van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid. Donderdag wordt de lijst van steden en gemeenten officieel bekendgemaakt.

Staatswiet
De proef met staatswiet begint in 2021. De deelnemende gemeenten mogen dan legaal wiet kopen van een aantal geselecteerde telers. Coffeeshops in die steden moeten dan deze wiet in- en verkopen.

In het huidige gedoogbeleid mogen coffeeshops legaal wiet verkopen. Ze moeten de softdrugs zelf echter kopen bij illegale kwekers.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen